Over Esmeralda kindermode in Laren

Esmeralda Kindermode opende haar deuren in 1983 in het centrum van het pittoreske dorp Laren.

Twee moeders met ieder ‘n dochter hadden het idee een kindermode winkel neer te zetten met klassieke en draagbare mode voor kinderen van 4 tot 12 jaar, iets wat toen nog nauwelijks aanwezig was in Nederland en waar moeders voor over de grenzen moesten zoeken.

Het idee om de klassieke stijl van het zuiden een beetje naar hier te halen met merken als Monnalisa, I pinco pallino, Tartine et Chocolat en Petit Bateau sloeg goed aan en vanuit heel Nederland was de naam Esmeralda Kindermode onder moeders en oma’s  snel bekend.

Het kleine pand waar Esmeralda ‘geboren was’ aan de Torenlaan werd al snel te klein en de winkel verhuisde in 1993 naar de Sint Janstraat waar de oppervlakte tweemaal zo groot was en er voor de kinderen naar hartenlust gespeeld kon worden in de aangrenzende grote tuin achter de winkel.

Ook werd het aanbod vergroot met nu ook klassieke mode voor de allerkleinsten en de tieners.

Vanaf prematuur, maat 44, tot middelbare school,maat 176, kon men nu bij Esmeralda terecht.

In het jaar 2000 kwam er aan de overkant van de straat van waar de winkel  nu zat een klein pand vrij waar tot dan toe ook reeds 36 jaar een kindermode winkel had gezeten, en we zagen meteen dat dit de babywinkel van Esmeralda moest worden.

En zo geschiedde…

Esmeralda bestaat nu uit twee winkels. De babywinkel aan de Sint Janstraat 12 bied klassieke en draagbare mode en accessoires voor de allerkleinsten vanaf maat 44 tot en met maat 104. Beddengoed en omslagdoeken,dekens uit Italie en Frankrijk, kleine kadootjes en mooie pluche dieren vullen hier de ruimte en maken het geheel tot een kleine nieuwe ervaring voor de aanstaande ouders en grootouders.

Het gaat bij Esmeralda niet om de grote merken, namen of trends maar om de mooie kwaliteit en afwerking van producten die met liefde en aandacht zijn gemaakt voor uw meest dierbare persoon.

De tijdloze en klassieke merken en mooie stoffen van merken als Il Gufo,Lili Gaufrette en Tartine et Chocolat bieden wij U in groot assortiment aan.

Wij zijn trouw aan onze leveranciers en zowel zij als onze klanten kunnen er van op aan dat wij vast houden aan de klassieke stijl en het product waar wij met volle overtuiging achter staan.

Merken als Monnalisa, Petit Bateau, American Outfitters , Napapijri, Hackett, Miss Grant, Elsy, Moscow en Gant zijn  al jaren bij ons te vinden en blijven vernieuwen en meedenken met de wensen van de klanten.

Waar de kleuren in de mode over het algemeen per seizoen best kunnen veranderen blijven wij altijd vasthouden aan de klassieke kleuren als roze,wit,bleu,marine en zand voor de kleintjes en met aanvulling van enkele modekleuren van het seizoen voor de grotere kinderen.

Kinderen moeten kunnen spelen in de kleding die ze dragen en moeten ook echt kind kunnen zijn,de ouders en grootouders genieten van hun kleintjes en kleden ze met liefde aan.

In 2013 verhuisde Esmeralda Kids naar een overzichtelijker pand aan de Nieuweweg, ook omdat de babymaten nu hun eigen onderkomen hadden gekregen.

Esmeralda